Sport taipui jatkoajalla yli 500:n kotkafanin edessä

Poriin matkusti yli 500 sport-kannattajaa lauantai illaksi

Vaasasta Poriin suuntasi kaikkiaan kahdeksan linja-autoa ja lukuisa määrä omatoimimatkailijoita vierasjoukkueen tueksi. Niin ennen ottelua kuin myös itse ottelussa saatiin nauttia mielettömän upeasta tunnelmasta, kun fanijoukot lauloivat lähes taukoamatta koko illan marssista loppusummeriin.

Itse ottelussa Sportin ja Ässien välillä käyty kamppailu tarjosi jännitystä loppuun asti, kun ottelu eteni aina jatkoajalle saakka. Vaikka Sport taisteli urheasti, lopulta vastustaja vei voiton jatkoajalla syntyneen rangaistuslaukauksosuman jälkeen lukemin 5–4.

Ensimmäinen erä oli kotkapaitojen näkökulmasta haastava ja Ässät olivat selkeästi pelin päällä. Erätauolle siirryttiin Ässien 1-0 johtoasemasta Patrik Juholan maalilla.

Toisessa erässä Sport pääsi paremmin kiinni peliin ja Simon Hjalmarsson nosti Sportin tasoihin ylivoimalla kauden ensimmäisellä maalillaan. Pian tämän jälkeen Ässät ja eritoten Roope Talaja hyödynsi Linus Anderssonille vihellettyjen 2+2 rangaistusten tuottamat ylivoimat siirtäen Ässät 3-1 johtoon. Miro Karjalaisen tuotua Sportin maalin päähän soi omissa seuraavalla peliminuutilla ja Ässät pääsi toiselle erätauolle 4-2 johtoasemasta.

Kolmas erä olikin selvästi vierasjoukkue Sportin. Viljami Nieminen hyödynsi Lenni Hämeenahon kaksi minuuttisen ylivoimalla nostaen Sportin jälleen maalin päähän. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Kalle Miketinac räjäytti fanikatsomon riemuun nostaen Sportin tasoihin. Tarkasti puolustetun loppuerän jälkeen ottelussa edettiin jatkoajalle 4-4 tasatilanteesta.

Jatkoajalla Ässien Jonne Tammela karkasi läpiajoon ja Sport-puolustuksen estäessä maalinteon sääntöjen vastaisesti vihellettiin Ässille rangaistuslaukaus, jonka Tammela itse hyödynsi ottaen samalla jaossa olleen lisäpisteen Ässille.