Sport päätti runkosarjan kolmen ottelun voittoputkeen

Vaasan Sport otti kolmannen perättäisen voittonsa, kun joukkue oli HPK:ta parempi maalein 2-4 (1-0, 1-3, 0-1). Seuraavaksi edessä on pudotuspelit, joiden ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu TPS.

Sport varmisti tiistaina paikkansa pudotuspeleissä, joten se lähti panoksettomaan otteluun ilman ykkösmaalivahtiaan Mika Järvistä, Tuomas Vänttistä, Tero Koskirantaa tai Jake Newtonia, jotka saivat lepovuoron.

HPK siirtyi avauserän erän puolivälin jälkeen 1-0-johtoon, kun Santeri Vuoden yhden käden kääntö muutti suuntaa Sport-pelaajasta ja yllätti maalilla pelanneen Timo Niemen. Kumpikaan joukkue ei ensimmäisessä erässä juurikaan maalipaikoilla juhlinut ja maalivahdit joutuivat torjumaan yhteensä vain yhdeksän kertaa.

Sport aloitti toisen erän vahvasti ja Tomi Körkkö tasoitti numerot 1-1:een kauden ensimmäisellä maalillaan. Vain hetkeä myöhemmin Oskari Manninen vei kotkapaidat 1-2-johtoon, ja 15 sekuntia tästä Mikko Pukka lisäsi johdon jo kahteen maaliin.

Sport sortui erän loppupuoliskolla muutamaan jäähyyn ja lopulta HPK kavensi hienon ylivoimakuvion päätteeksi Joni Tuulolan osumalla 2-3:een. Samoista lukemista lähdettiin myös ottelun päätöserään.

Sport hallitsi ottelun kolmatta erää ja kultakypärä Charles Bertrand vei kotkapaidat jälleen kahden maalin johtoon Sami Blomqvistin nappisyötöstä. HPK haki lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta kotijoukkueen loppukiri jäi vaisuksi. Blomqvistille tarjottiin mahdollisuus viidenteen maaliin rangaistuslaukauksesta, mutta HPK:n maalilla pelannut Jere Myllyniemi venytti torjuntaan.

Sportin maalilla pelannut Niemi torjui 13 kertaa kauden ensimmäisessä voitossaan. Kahden pisteen iltaa viettivät Mannisen (1+1) lisäksi Otto Karvinen (0+2) ja Erik Riska (0+2).

Pelit jatkuvat lauantaina Turussa ensimmäisellä pudotuspeliottelulla kello 17:00 ja Vaasassa pelataan heti perään sunnuntaina samaan kellonaikaan. Puolivälieriin pääsee kahdella voitolla ja mahdollinen kolmas ottelu pelataan tiistaina.