Sarjakärjen rutiini liikaa Sportille

Vaasan Sport hävisi keskiviikkona vierasottelun Liigan piikkipaikkaa hallussa pitävälle HIFK:lle. Ottelun avauserä oli maaliton, mutta HIFK karkasi toisessa erässä kahden maalin johtoon ja voitti lopulta 4-1 (0-0, 2-0, 2-1).

Vakuuttavasti runkosarjan voittoa kohti porskuttava HIFK aloitti kotiottelunsa tuttuun tyyliin vahvasti. Sport kuitenkin puolusti uhrautuvasti ja onnistui viemään ottelun maalittomassa tasatilanteessa ensimmäiselle erätauolle. Varsinkin vierasjoukkueen alivoima oli mallikkaassa kunnossa, eikä nimivahva HIFK saanut kahdella ylivoimallaan mitään aikaan.

Thomas Nykopp iski ottelun avausmaalin toisen erän alussa. Maalin myötä Sport kuitenkin sai omasta hyökkäyspelaamisessaan juonen päästä kiinni, ja HIFK:n maalilla Kevin Lankinen joutui ensimmäistä kertaa toden teolla töihin. Sportin hyvä vaihe kuitenkin katkesi kuin seinään, kun Jasse Ikonen ampui HIFK:n 2-0-johtoon erän puolivälin jälkeen. Sport 2-0-tilanteessa kahdesti hakemaan kavennusta ylivoimalla, mutta Lankinen selvisi maalillaan perustorjunnoilla.

Teemu Tallberg oli lähellä kaventaa ottelun kolmannen erän alkuun, mutta huippuvireessä oleva hyökkääjä ampui Joel Kivirannan syötöstä ylärimaan. HIFK onnistui viimein Niko Peltolan jäähyn aikana ylivoimallaan, kun Tomas Zaborsky runnoi maalin edestä kotijoukkueen 3-0-johtoon. Sport sai kuparisensa viimein rikki Tallbergin onnistuessa kaventamaan Ari Gröndahlin syötöstä seitsemän ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Sport haki lopussa vielä kavennusta kuudellä kenttäpelaajalla, mutta Siim Liivik viimeisteli loppunumerot 4-1 tyhjään maaliin kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria.

Ottelussa nähtiin myös vivahteita vanhoista ajoista, kun toisessa erässä Otto Karvinen ja Joonas Järvinen, sekä kolmannessa erässä Tommi Tikka ja Matt Generous nyrkkeilivät itsensä aikaiselle suihkukomennukselle.

Tappiosta huolimatta pudotuspelipaikka on edelleen Sportin omissa käsissä. Runkosarjaa on keskiviikon ottelun jälkeen jäljellä kolme ottelua, joista ensimmäinen pelataan lauantaina Espoo Bluesia vastaan Kuparisaaressa. Ensi viikolla vastassa on tiistaina Ilves ja torstaina HPK.