Kuva: Apollo Photo / Samppa Toivonen

KooKoo nurin näytöstyyliin

Kiekkokarnevaali -teemapelistä tuli myös kotijoukkueen osalta tuloksellinen karnevaali, kun ehjän ja hyvän pelin pelannut Sport murjoi taululle 5-1 (1-0, 2-0, 2-1) voittolukemat KooKoosta.

16.3.2022 on päivämäärä, jolloin Sport oli viimeksi Liigan runkosarjassa voittanut KooKoon. Peräti yhdeksän edellistä peliä on päättynyt kouvolalaisten eduksi. Keskiviikon ottelusta näki heti ensimmäisestä vaihdosta, että joukkue on päättänyt tämän putken katkaista. Yli 3700 katsojaa näkivät juuri oikealla lailla peliin tulleen kotijoukkueen, joka otti isännän elkeet halliten peliä suvereenisti koko ensimmäisen erän. Vaikka erä päättyi ”vain” 1-0 , pystyi Sport luomaan huippupaikkoja useampaankin osumaan. KooKoon maalilla pelannut Antoine Bibeau piti torjunnoillaan vieraat pelissä mukana. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 13:21 Axel Holmströmin hienon yksilösuorituksen jälkeen: pakki kahville ja kiekko etuyläkulmasta sisään.

Toisessa erässä Sport pitää ottelun hallintaa itsellään ja hakee lisämaaleja hanakasti. Myös KooKoo saa muutaman hyvän tasoituspaikan erään, mutta Miroslav Svoboda ei ollut yllätettävissä. Kotijoukkueen pitkät pyöritykset ovat myrkkyä KooKoolle ja erän lopussa koittaa etsikkoaika lisämaaleihin vieraiden ottaessa samassa vaihdossa kaksi jäähyä. Nämä jäähyt ratkaisevat viimeistään päivän ottelun. Ensin kahden miehen ylivoimalla Linus Andersson kurittaa lämärillään vanhaa seuraansa ja 21 sekuntia ennen summeria Martin Hanzl ampuu läheltä tyylikkäästi vasempaan ylänurkkaan erätaukolukemiksi 3-0.

Kolmannen erän alussa nähdään KooKoon illan paras vaihe. Kouvolaiset pääsevät pariin kertaan hyvään tekopaikkaan, mutta ilman tulosta. Hyvä vaihe päättyy neljän minuutin kohdalla tulevaan Sport-ylivoimaan. Kakkosylivoimakentällinen saa kiekon lopulta alueelle ja illan tehopelaaja Hanzl (2+1) syöttää viivaan, josta Otso Rantakarin kova lämäri vie pelin 4-0:aan. Sport pelaa maalin jälkeen erinomaisesti johtoasemasta, eikä voittajasta ole epäselvyyttä. Vauhtiin päässyt Hanzl iskee vielä illan toisen osumansa ajassa 55:55 hienon nousun päätteeksi. Pieni kauneusvirhe peliin tulee viimeisellä minuutilla, kun KooKoon Ossi-Petteri Jaakola iskee maalin edestä loppulukemat 5-1.

Jo pitkään hyvää peliä pelannut Sport sai nyt myös vietyä hyvän vireensä tulostaululle. Avauserässä maalintekotarkkuus oli vielä hakusessa, mutta viisi maalia peliin on hyvä saldo. Kolme pelaajaa, Hanzl (2+1), Andersson (1+2) ja Holmström (1+2), tehoilivat kolmen pisteen edestä. Puolustajista tehokkain oli Rantakari kahdella (1+1) pisteellään. Lisäksi Miro Karjalainen oli fyysisen pelin herra, painavat niitit osuivat mukavasti kohteisiinsa. Tästä on hyvä jatkaa lauantain Porin vierailuun.

Sport – KooKoo 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

13:21 1-0 Axel Holmstöm (Andersson, Karjalainen)

38:12 2-0 Linus Andersson (Rantakari, Sundström) YV2

39:39 3-0 Martin Hanzl (Holmström, Andersson) YV

45:48 4-0 Otso Rantakari (Hanzl, Holmström) YV

55:55 5-0 Martin Hanzl (Hietanen, Miketinac)

59:06 5-1 Ossi-Petteri Jaakola (Ferrance, Bibeau)