Kuva: Helena Heimonen / Apollo Photo

Karjalainen löi alkutahdit - Jukurit nurin

Vaasan Sport ja Mikkelin Jukurit päättivät kolmen pelin viikon lauantai-illan taistoon Vaasan Sähkö Areenalla. Pelissä nähtiin vauhtia, maaleja ja lauantaitanssitkin. Sport ottaa tasapainoisella esityksellä kolme pistettä lukemin 4-1 (0-0, 2-1, 2-0).

Ottelun avauserä oli erittäin laadukasta liigakiekkoa, eikä kahden pelin rasitus painanut kummankaan jaloissa. Vauhdikkaassa 20-minuuttisessa ei maaleja nähty, vaikkakin molemmissa päissä käytiin muutamaan kertaan hyvin lähellä. Sportin paras paikka tuli hyökkääjä Kalle Miketinacille, jonka vedon Eetu Anttila Jukurit-maalilla kuitenkin torjuu.

Toiseen erään tuli vahva Sport ja jo ensimmäisellä minuutilla Kuparisaaren 2800-päinen yleisö saa aihetta juhlaan. Puolustaja Miro Karjalainen pääsee ampumaan viivasta, ensimmäisen vedon Jukuripelaajat blokkaavat, mutta jatkotilanteesta Karjalaisen veto painuu maalin vasempaan alakulmaan. Hyvä paine tuottaa 2-0 osuman ajassa 25:47. Atro Leppänen ottaa maalin kulmalle korkealle pomppaavan kiekon hanskalla alas ja puttaa Sportin kahden maalin etumatkalle. Erän jälkimmäiselle kympille koittaa vieraiden paras jakso pelissä, joka tuottaa myös kavennuksen. Liigan pistepörssin kärkinimi Max Ellis ampuu onnekkaasti Sport-pakin jalan kautta kiekon ohi Sport-maalilla debytoineen Niilo Halosen. Sport kestää vieraiden paineen takaiskuitta erän loppuun ja tauolle 2-1 johdosta. Erässä nähdään myös mukavasti fyysistä peliä, tyylikkäin näistä on Otso Rantakarin avojääpommi Jukurihyökkääjään. Summerin soidessa saadaan lauantaitanssit Jukureiden vaihtoaition edessä. Torikokouksessa vieraiden Lucas Nordsäter esittää kutsun Karjalaiselle, eikä mies jätä vastaamatta puhelimeen. Molemmat lähtevät suihkuun tappelusta, joka menee selkein pistein Karjalaiselle. Tuomaristo näkee kuitenkin Karjalaisen olleen tappelun aloittaja, joten Sportille kahden minuutin alivoima kolmanteen erään.

Sport pelaa ottelussa hyvää alivoimapelaamista ja nollaa vieraiden illan neljännen ylivoiman tyylillä. Kolmas erä on kaikkineen kotijoukkueen selkeää hallintaa, vieraiden pyristely loppuu viimeistään kahteen peräkkäiseen jäähyyn avauskympillä. Uusitut ylivoimakentät saavat hyvän paineen aikaiseksi ja jälkimmäinen jäähy ehtii juuri loppua, kun Simon Hjalmarsson löytää syötöllään neliön läpi vapaana olevan Viljami Niemisen lavan. Ranteet lukkoon ja kiekkoa ylähyllylle ajassa 47:45. Sport jatkaa hyvää ja varmaa pelaamistaan kahden maalin johtoasemassa eivätkä vieraat pääse kavennusta tekemään. Loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin ampuu Johan Sundström ja kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto on tosiasia.

Juuso Hahl saalistaa uran ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Liigan päävalmentajana. Voitto on selvää jatkumoa koko viikon hyville otteille. Sport pyrkii pelaamaan rohkeasti kiekolla ja tehdyt pelitapamuutokset alkavat toimia paremmin ja paremmin. Avauspelaamisessa on paljon uusia elementtejä ja kiekkoa pelataan rohkeasti pystyyn paikan tullessa. Myös tasainen peluutus näkyi voimavaroina varsinkin kolmannessa erässä. Niilo Haloselle tärkeä voitto debyytissään ja kenttäpelaajista näkyvimpiä olivat vauhdikkaat Nieminen sekä Leppänen. Viisi pistettä taskussa on hyvä lähteä ensi viikkoon, jossa keskiviikkona vieraillaan Raumalla ja lauantaina Vaasaan saapuu Porin Ässät.