Hanzl maalasi Lukon nurin

Vaasan Sport ja Rauman Lukko iskivät yhteen Vaasan Sähkö Areenan keskiviikkoillassa. Lopulta yksi osuma riitti voittoon ja lopputulos reilun 1100 katsojan edessä oli 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).

Ottelun avauserä oli jäähyjen sävyttämää, sillä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan vuorollaan niin 5-4 kuin 5-3 ylivoimaa. Maaleja eivät erikoistilanteet tuottaneet - parhaat paikat niissä loi kotijoukkue Sport, mutta ei pystynyt Lukkovahti John Lethemonia yllättämään.

Toisessa erässä päästiin pelaamaan koko 20 minuuttia tasakentällisin. Kaikkiaan nähtiin hyvävauhtinen erä, jossa Sport oli hieman hallitsevampi. Ottelun avausmaali nähdään ajassa 31:18. Aatu Aarnio toimittaa kiekkoa viivasta maalille ja riparin laittaa sisään Martin Hanzl. Erän loppu ei tuota lisämaaleja ja kolmanteen maalin johtoasemasta.

Sport jatkaa hyviä otteita myös kolmannessa erässä ja painostaa vahvasti onnistumatta kuitenkaan ohittamaan Lethemonia. Erän alkupuolella yleisölle tarjottiin taukojumppaa hallissa tulleen palohälytyksen myötä, joka viivästytti peliä vartin verran. Kun peliä päästiin jatkamaan, pysyi hallinta kotijoukkueella. Erän loppupuolella Sportille tarjottiin paikkaa ratkaista peli kahden peräkkäisen ylivoiman kautta. Ylivoima pyöri hyvin ja paikkoja luodaan, mutta kiekkoa ei saada maaliin. Erikoistilanteen aikana Lukolle aukeaa ottelun paras maalipaikka, kun Henri Ikonen karkaa alivoimalla yksin läpi. Laukaus kuitenkin menee yli Miroslav Svobodan vartioiman maalin ja tasoitus jää tekemättä. Lukko hakee vielä viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia – Sport puolustaa kuitenkin vieraat pois vaarallisilta paikoilta ja voitto jää Vaasaan.

Kaivattu voitto otettiin hyvällä pelillä – varsinkin puolustuspelaaminen oli tasapainoista. Miro Karjalainen oli odotetun fyysinen ja kiekolliset pakit Otso Rantakari & Atro Leppänen olivat hyvin esillä. Hyökkääjistä Joel Kerkkäinen ja Carl Mattsson pelasivat hyvän pelin. Svoboda oli maalillaan totutun varmaotteinen. Lukon ykkönen oli hyvin torjunut Lethemon.

Sportin harjoitusottelukausi tulee päätökseen tänään Porissa, jossa kohdataan Ässät kello 18:30 alkavassa ottelussa. Liigakausi starttaa Sportin osalta kotiottelulla tiistaina 10.9. Kärppiä vastaan.

Sport – Lukko 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) 31:18 1-0 Martin Hanzl (Aarnio, Andersson) Jäähyt Sport 3 x 2 min Lukko 5 x 2 min