Kuva: Samppa Toivonen / Apollo Photo

Biorexin OtteluennakkO: Terävästi aloittanut Jukurit Vaasassa

Sport päättää kolmen ottelun avausviikkonsa lauantain kotiotteluun Mikkelin Jukureita vastaan. Kahden tasapelin jälkeen haussa on kauden avausvoitto.

Liigakausi 2024-25 on käynnistynyt erittäin tasaisena. Tiistain avauskierroksella viisi peliä seitsemästä päättyi maalin erolla ja näistä neljässä tulos oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan. Perjantain kierroksen kuusi ottelua puolestaan päättyi jokainen maalin erolla. Sportin kaksi ensimmäistä peliä venyivät molemmat ”ylitöiksi” ja saldona niistä on yhteensä kaksi pistettä. Avauspelissä Kärpät oli jatkoajalla parempi ja perjantaina Hämeenlinnassa HPK otti lisäpisteen pitkän kaavan mukaan, kun Teemu Rautiainen oli ensimmäinen ja ainoa rankkarionnistuja vasta kymmenennessä parissa.

Sport on molemmissa peleissä pystynyt hyvään kiekonhallintaan ja maaliodottamaan. Varsinkin Hämeenlinnassa hallinta oli välillä selkeääkin, mutta tehokkuus ja suoraviivaisuuskin maalipaikoissa on vielä hakusessa. Lisäksi ylivoimapelaaminen on kesäterässä: 15 minuutin ylivoimapelaamisen aikana maalia ei ole vielä saatu tehtyä. Nämä kaksi asiaa kun saadaan jiiriin, olemme hyvällä tiellä.

Vauhtia luvassa

Lauantaina Vaasan Sähkö Areenalla on luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Marko Tuomaisen valmennukseeen täksi kaudeksi siirtynyt Jukurit jatkaa perinteisellä vauhtikiekkonsa linjalla ja kauden avaus on ollut joukkueella hyvä, vaikka perjantaina Kärpät nousi 0-2 asemasta 3-2 voittoon. Ensimmäisessä pelissä HPK sai kyytiä 7-3 lukemin Mikkelissä ja varsinkin uudet hankinnat ovat onnistuneet heti alkuun. Hyökkääjät Max Ellis (USA) ja Peter Abbandonato (CAN) ovat olleet vaarallisia ja tehokkaita. He miehittävät myös pistepörssin kärkisijat 5 pisteellään.

Kyseessä on molempien joukkueiden viikon kolmas peli, joten samalla koetellaan pelaajien kestokykyä - kiekko jäähän kello 17:00.


Matsibussi Sportin kotipeleihin

Välttääksesi pysäköintijonot ja maksimoidaksesi jäähallin palveluiden käyttämisen, olemme järjestäneet kuljetuksen runkosarjan kotiotteluihin.

Lue lisää