Soturit Espoosta tänään Kuparisaareen

Panokset kovenee kun pelit vähenee. Runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussaan Sport kohtaa todella raskaan kauden taistellen läpi vieneen Espoo Bluesin. Sportin osalta pelin henkin on selvä.

Sport esitti viime torstain kotiottelussaan KalPaa vastaan kauden parasta peliään. Viisikkopuolustaminen oli kuosissaan ja maalivahti Mika Järvisen pitäessä kuudetta kertaa tällä kaudella nollan, jäivät kolme pistettä Vaasaan lukemin 4-0. Illan sankari oli jokaisessa maalissa tehoin 2+2 mukana ollut hyökkääjä Teemu Tallberg. Keskiviikkona Sport matkasi Helsinkiiin IFK:n vieraaksi ja kuten usein tällä kaudella, vähän pitempi tauko peleistä näkyi ja tuloksena oli HIFK:n 4-1-kotivoitto. HIFK oli kuskin paikalla läpi ottelun eikä kotkapaidat saaneet koneita kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Ainoasta osumasta vastasi jälleen hyvin pelannut Tallberg.

Jos Sport sekä muutama muu joukkue taistelee vahvasti pudotuspelipaikasta niin lauantain vastustaja on vuorostaan taistellut läpi kauden vielä isommasta asiasta: seuran olemassaolosta. Pahoihin talousvaikeuksiin ajautunut Blues on luopunut kauden aikana yli 15 kärkipelaajastaan ja jäljelle jääneille nuorille sotureille on lyöty vastuuta välillä jopa enemmän kuin lääkäri määrää. Iso hatunnosto kuitenkin joukkueelle sekä päävalmentaja Jyrki Aholle, jotka ovat vaikeuksien keskellä taistelleet esimerkillisesti joka ilta pisteistä luovuttamatta missään vaiheessa. Tiistaina joukkue katkaisi hienosti 12 ottelun tappioputken kultakypärä Antti Suomelan jatkoaikamaalilla KalPaa vastaan. Kauden viimeisissä peleissään Blues pelaa sarjataulukon osalta vain kunniasta, mutta sen viimeaikaiset otteet ovat näyttäneet ettei yhdelläkään joukkueella ole varaa espoolaisia aliarvioida. Tiivis ja yhtenäinen puolustuspelaaminen yhdistettynä hyviin maalivahteihin (Kaapo Kähkönen & Christian Engstrand) on ollut espoolaisten ase. Sport ja Blues ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista Sport on kaikista poistunut niukkojen vaiheiden jälkeen voittajana: kerran varsinaisella peliajalla, kerran voittomaaleilla ja kertaalleen jatkoaikavoitolla.

Kolme peliä runkosarjaa jäljellä ja kolmikosta Sport, Ässät ja KooKoo vain yhdelle aukeaa paikka pudotuspeleissä. Pelin henki on siis selvä - vain voitot kelpaa lopuissa peleissä. Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee täyden tuen loistavalta kotiyleisöltään!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #36 TALLBERG Teemu

Sportin ehdoton ykköshyökkääjä viimeisissä otteluissa löytyy kolmosketjun Teemu Tallberg - Lassi Kokkala -Joel Kiviranta vasemmasta laidasta. Tallberg oli voitokkaassa KalPa-pelissä kaikissa neljässä maalissa mukana tehoin 2+2 ja mies iski myös joukkueen ainokaisen keskiviikkona Helsingissä HIFK:ta vastaan. Tallberg ei kaihda ahtaitakaan paikkoja ja ajaa rohkeasti maalille. Muodostaa toimivan laiturikaksikon Kivirannan kanssa ja varsinkin heidän karvauspelaaminen aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajan pakeille. Jatkuuko maaliputki lauantaina?

SPORT #91 VÄNTTINEN Tuomas

Joukkueen taistelun ruumiillistuma on hyökkääjä Tuomas Vänttinen. Mies taistelee 110 lasissa joka vaihdossa taklaten, repien, raastaen ja kiekkoja blokaten. Vänä on myös tehnyt joukkueesta eniten maaleja (18) ja pitkään kultakypärää kantanut hyökkääjä pelaa uransa tehokkainta kautta. Omaa erittäin hyvän rannelaukauksen, joko Bluesia vastaan päättyy muutaman pelin kuiva jakso maalien osalta?

BLUES #5 KANGASNIEMI Ilkka

Pienikokoinen hyökkääjä Ilkka Kangasniemi on yksi itsensä tällä kaudella Espoossa läpi lyöneistä pelaajista. Tulokaskauttaan pelaava Kangasniemi on todella taitava kiekollisena pelaajana: rohkeita ja luovia ratkaisuja nähdään kiitettävällä tahdilla. Muodostaa vaarallisen hyökkäyskolmikon Antti Suomelan ja Ilmari Pitkäsenkanssa.

BLUES #60 SUOMELA Antti

Toisen epäonni on toisen onni. Bluesin joutuessa kauden aikana luopumaan useista tähtipelaajistaan, on toivo Espoossa laitettu nuorten pelaajien varaan. Ensimmäistä Liigakauttaan pelaava sentteri Antti Suomela on vastannut loistavasti huutoon nousemalla joukkueen johtavaksi hyökkääjäksi sekä kultakypäräksi tehoin 11+13. Vikkelä hyökkääjä teki tiistaina 12 tappio-ottelun putken katkaisseen voittomaalin jatkoajalla KalPan verkkoon.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)