Runkosarjan huipennus lähestyy | keskiviikkona vieraskaukalossa HIFK

Liigan runkosarjaa on jäljellä kaksi viikkoa, jonka aikana Vaasan Sport pelaa neljä tärkeää ottelua. Loppurutistuksen aloittaa keskiviikon vierasottelu HIFK:ta vastaan.

Sport pelasi edellisen kerran viime viikon torstaina, jolloin se voitti KalPan Teemu Tallbergin johdolla maalein 4-0. Joukkueella on takanaan otteluohjelman puolesta vapaa viikonloppu ja akut on ladattu täyteen ennen ratkaisun hetkiä. Keskiviikosta vastustaja ei enää kovene, kun kotkapaidat yrittävät horjuttaa runkosarjan voittoa tavoittelevan HIFK:n kulkua.

Myös HIFK pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä se pelasi edellisen ottelunsa perjantaina Pelicansia vastaan. Yksipuolinen näytös päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon, mutta Ville Hussolle kirjattiin ainoastaan 10 torjuntaa koko ottelun aikana.

Kärkipaikkaa viiden pisteen erolla Kärppiin pitävä HIFK on viime aikoina ollut suorastaan murskaavan ylivoimainen joukkue. Vuoden 2016 puolella joukkue on jäänyt vain kolmessa ottelussa ilman pisteitä ja suoria voittoja on kertynyt 19 ottelun aikana 15 kappaletta. Yhden neljästä tappiostaan se kärsi kuitenkin juuri illan vastustajaansa vastaan, kun 6.1. Sport haki Nordikselta 2-4-voiton. Kauden kaksi muuta kohtaamista HIFK voitti maalin erolla Vaasassa.

Sport on ennen keskiviikon ottelua sarjan kymppipaikalla 74 pisteellä. Niskaan hengittää ottelun enemmän pelannut KooKoo, joka kavensi tiistain Lukko-voitolla eron kahteen pisteeseen. Myös Ässät on edelleen mukana taistelussa, mutta neljän ottelun tappioputkeen ajautuneet porilaiset ovat rästiotteluiden jälkeen edelleen neljä pistettä takana. KooKoo ja Ässät kohtaavat toisensa torstaina.

Pitkä ottelutauko saattaa näkyä molempien joukkueiden otteissa aluksi. HIFK lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta Sportilla on yllätysmahdollisuus mitä pidemmälle se pystyy pitämään ottelun tasaisena. Sport on kauden mittaan onnistunut hakemaan vieraskaukalosta isoja pisteitä selvänä altavastaajana, joten Tomek Valtosen johtamalla valmennusjohdolla on toimiva pelisuunnitelma isojen haastamiseen.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)