Kuva: Ella Taponen

Biorexin otteluennakko: Helvetistä itään kuljetaan

Tänä viikonloppuna on aika jättää tuttu Kuparisaari taakse ja suunnata jo perinteiselle idän kiertueelle. Karavaani pysähtyy perjantaina Kouvolaan ja lauantaina suuntana on Lappeenranta.

Sport aloitti kolmen pelin viikon kotiottelulla Pelicansia vastaan keskiviikkona. Kärsivällinen pelaaminen, tehokas ylivoima ja loistopelin pelannut maalivahti Miroslav Svoboda olivat kolmen pisteen voiton arvoiset aseet.

Nyt edessä on seuraava haaste, Kaakkois-Suomeen suuntautuva kahden pelin vierasreissu. Vuosien saatossa kyseisestä setistä on muodostunut kotkapaidoille melko korkea vuori kiivettäväksi, mutta nyt uudistuneen valmennuksen johdolla tätäkin myyttiä lähdetään murtamaan. Vahvaan kiekolliseen peliin luottaen ja tiiviisti joukkueena pelaten pisteputkea lähdetään jatkamaan.

Molemmissa viikonlopun vastustajissa on Sportin tapaan uusi pääkäskijä penkin takana. Perjantaina Jouko Myrrä luotsaa KooKoon Sportin kimppuun ja odotettavissa on vahvaan luisteluun sekä nopeaan pelin kääntöön peliään perustava kouvolalaisryhmä. Varsinkin nopeat hyökkääjät Joonas Oden ja Radek Koblizek sopivat uuteen pelisysteemiin erinomaisesti. Joukkueen maalintekovastuuta on alkukaudesta kantanut kultakypärää Riley Sawchuk, jonka veto lähtee napakasti suoraan syöttöön varsinkin ylivoimalla. KooKoo on kerännyt viidestä ensimmäisestä pelistään neljä sarjapistettä – keskiviikkona joukkue taipui sarjan suurimmalle ennakkosuosikille Ilvekselle Tampereella lukemin 5–2. Kouvolan iso kaukalo on aikaisemmin tuottanut haasteita Sportin pelaamiseen, mutta uuden kiekollisemman pelityylin kautta kentän koko pyritään hyödyntämään voitollisesti.

Alkukauden suurin sensaatio on SaiPa Lappeenrannasta. Kiekkolegenda Raimo Helmisen palkkaus päävalmentajaksi on nostanut tekemisen tasoa oikealle tasolle. Raikasta peliä pelaava SaiPa karvaa rohkeasti ja iskee tehokkaasti paikoistaan. Lisäksi ylivoima on viritetty huippuiskuun. Tämän sai kokea lauantaina HIFK kotihallissaan, josta lappeenrantalaiset hakivat tylyn 4–8 vierasvoiton. Maaleista puolet syntyivät ylivoimalla, joten boxista on syytä pysyä poissa. Tehokkaina ovat häärineet paluumuuttaja Ville Petman (3+5) ja ex-Sport Antti Kalapudas (3+4). SaiPa on ennen viikonlopun pelejä neljäntenä, pisteen päässä Sportista. Lappeenrantalaisilla on lepoetu peliin, sillä se pelaa lauantaina viikon ainokaisen pelinsä, kun Sportille se on jo viikon kolmas.

Kaikki Liiga-ottelut näät tilaamalla MTV Katsomo+ Urheilun tästä!


Lokakuun SUPERtarjous! - 4 ottelua vain 44€

Lokakuu tarjoilee huippukiekkoa jopa kuuden kotiottelun verran! Lokakuun lipputarjous tarjoaa nyt neljään ensimmäiseen kotiotteluun seisomapaikan vain 44 €! Voit lunastaa lippupakettisi jo 25.9. pelattavassa Sport-Pelicans -ottelussa SportShopilta tai verkkokaupastamme.

26.9. alkaen lippupakettia myydään myös Sportin lounaalta ma-pe klo 10.30-13.30.

*Lippupaketti on myynnissä vain Sportin verkkokaupassa ja lounaalla, ei siis muissa myyntikanavissa.

Tarjoukseen kuuluvat ottelut:

  • Sport - KalPa 5.10.2024
  • Sport - JYP 9.10.2024
  • Sport - SaiPa 11.10.2024
  • Sport- KooKoo 16.10.2024