Kuva: Apollo Photo / Pasi Suokko

Biorexin otteluennakko:Pussinokat Lahest


Sport aloittaa kolmen pelin viikkonsa keskiviikon kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Kiekko tippuu jäähän Vaasan Sähkö Areenalla kello 18.30.

Sportin viime viikko sisälsi ottelut Satakunnan joukkueita vastaan. Keskiviikkona otettiin kahden pisteen voitto Raumalta ja lauantaina sarakkeeseen saatiin yksi piste Ässiltä. Ensimmäiset viisi ottelua ovat kaikki tuottaneet vähintäänkin pisteen ja ennen kaikkea joukkueen otteet ovat olleet toivoa herättäviä.

Kentällisten hyvä tasapaino on varmasti yksi avaintekijä hyviin suorituksiin. Jokainen hyökkäysketju pystyy luomaan maaliodottamaa ja puolustuksessa peliaika jakautuu suhteellisen tasaisesti. Myös aivan ensimmäisissä peleissä tökkinyt ylivoimapelaaminen on saanut tuulta purjeisiinsa ja pakkopeli tuottaa myös kaivattuja osumia. Yksi tärkeä palanen ylivoimapeliin on Linus Anderssonin paluu sairastuvalta tositoimiin. Mies osui heti debyytissään ja totta kai ylivoimalla.


Pelicansin siipirikkoinen alku


Juhamatti Yli-Junnilan komennukseen täksi kaudeksi siirtynyt Pelicans on paininut alkukauden loukkaantumisten kanssa. CHL-pelit ovat kuormittaneet sekä verottaneet kokoonpanoa, joten ensimmäiset pelit Liigassa ovat olleet hankalia. Kasassa on neljään peliin yksi jatkoaikavoitto ja kolme tappiota. Viime ottelussa Ilvestä vastaan (6-3) sivussa olivat mm. Lars Bryggman, Ryan Lasch ja Libor Zabransky. Selvää on, että noiden nimien puuttuminen näkyy myös tulostaululla. Keskiviikkona Vaasassa nähtäneen sisuuntunut ja ehkä vahvistunutkin lahtelaisryhmä. Joukkueessa löytyy taitoa ja osaamista, joten varsinkin boxista tulee pysyä poissa. Nuori Rasmus Kumpulainen on ollut joukkueen valopilkku 6 (3+3) pisteellään.

Jälleen on Vaasan illassa isoja pisteitä jaossa - kolme pistettä on molempien kiikarissa.