Kuva: Teemu Hannula

Biorexin otteluennakko: Miro Karjalaisen paluu Rinkelimäelle

Vaasan Sport lähtee kauden ensimmäiseen vierasotteluun perjantaina. Hämeenlinnassa kotkapaitoja isännöin paikallinen pallokerho eli HPK. Molemmat joukkueet hakevat kauden avausvoittoaan.

Sport aloitti kautensa tiistaina kotiottelulla Oulun Kärppiä vastaan taipuen vasta jatkoajalla lukemin 2-3. Raikas ilme, nousu haastavasta paikasta tasoihin ja Axel Holmströmin kaksi maalia olivat illan parasta antia kotkalasein katsottuna. Pistetili saatiin auki, mutta nyt janotaan voittoa ja sitä lähdetään hakemaan aina vaikeasta Hämeenlinnasta. Viime vuosina Rinkelinmäki on ollut Sportille haastava paikka, mutta tammikuussa viimeisimmässä runkosarjan kohtaamisessa Sport haki selkeän 1-4 vierasvoiton ja tätä kaavaa pyritään jatkamaan.

HPK:n kausi alkoi synkkien pilvien alla Mikkelissä, jossa Jukurit iski taululle reilussa 30 minuutissa 5-0 lukemat. Kolmannessa erässä Kerhokin pääsi mukaan maalitalkoisiin tekemällä kolme maalia. Pisteet jäivät lopulta selkein 7-3 lukemin Jukureille. Avauspelin lukemien ei pidä antaa hämätä, sillä kotihallissaan HPK on hyvin vaikea vastus kaikille tässä sarjassa. Maalivahti Sami Rajaniemi on maalillaan vaikeasti ohitettava ja varsinkin ylivoimalla HPK oli harjoituskaudella hyvä. Varmaa on, että Maso Lehtosen suojatit tulevat todella kovaa ovista peliin ja Sportin on oltava heti ensimmäisistä vaihdoista saakka hereillä.

HPK on kärsinyt loukkaantumisista varsinkin puolustuspelaajien osalta. Seura reagoikin näihin nopeasti ja palkkasi kaksi uutta pakkia rosteriin. TPS:stä tuttu Roni Allén ja Liigassa Pelicansia edustanut ruotsalaispuolustaja Anton Mylläri saapuivat Hämeenlinnaan. Perjantain ottelun seuratuin pelaaja löytyy Sportista numerolla 6. HPK:ssa keväällä 2019 mestaruutta juhlinut ja kaksi viime kautta seuraa edustanut Miro Karjalainen palaa Rinkelinmäelle vieraspaidassa. Edelliset vuodet Kerhossa menivät pilalle pahan loukkaantumisen myötä ja nyt mies hakee uutta nousua uralleen Sportista.

Kaikki Liiga-ottelut näät tilaamalla MTV Katsomo+ Urheilun tästä!

Liigakiekko jatkuu kotona heti huomenna, kun Vaasan Sähkö Areenalle vieraaksi saapuu Jukurit. Hanki lippusi huomiselle nyt! Ottelu alkaa klo 17.00.