En korrigering till uppgifterna i Tamminens bok

Enligt uppgifterna i boken skulle spelarna ha insjuknat efter att ha ätit i ishallens restaurang.
Detta stämmer ej. Tamminen misstänkte till en början att orsaken till insjukningarna kunde möjligtvis ha fått sitt ursprung ur ishallsrestaurangens mat. Samma mat åts dock av över 100 lunchgäster och ingen annan insjuknade. Därför togs även hallens mat bort från misstankarna redan efter några dagar.
De insjuknade spelarna var till antalet 5-7 st. Under den samma tiden härjade även en maginfluensa i Vasa. Varifrån spelarna sedan smittades blev sedan aldrig klarställt. Influensor smittar bl.a. via dörrhandtag och som droppsmitta.

Jag har diskuterat påståendet i boken tillsammans med Tamminen. Han har under själva bokskrivandets gång använt sig av sina dagliga nedskrivna minneskommentarer. Denna uppgift hade han således tagit från en dag då ännu ishallsrestaurangens mat inte var bortskriven ur misstankarna. Därav denna felaktiga uppgift. Ishallsrestaurangens mat har man alltid kunnat lita på, vilket man även kommer att kunna göra framledes!

Köket har oavsett en mycket väl skött hygiennivå. Detta är en orsak till varför köksdörrarna är öppna så att kunderna kan se i vilken miljö deras mat framställs. Dessutom håller köksmaskinerna en bättre nivå än vad de gör i de flesta andra restaurangkök. Färdiglagad mat kyls först ner i ett nedskylningsskåp, som på 30 minuter sänker matens temperatur till 8 grader.

Med vänliga hälsningar. Olli-Pekka Pekkola  
             
Kökschef