Otteluraportti: Sport-kärpät

Sport – Kärpät: nousu lopussa tasoihin riitti yhteen pisteeseen

Vaasan Sport ja Oulun Kärpät iskivät yhteen Liigakauden avauksessa tarjoten lähes 3500 katsojalle hyvätasoisen kiekkopelin. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jossa Kärpät otti lisäpisteen lukemin 2-3 (0-0, 1-2, 1-0, 0-1).

Molemmat joukkueet tulivat otteluun hyvällä liikkeellä ja vaikka avauserä oli maaliton, nähtiin paikkoja molemmissa päädyissä. Sportin vauhdikkainta peliä esitti nelosketju Viljami Nieminen – Anton Stråka – Miika Tiihonen, joka antoi jatkuvasti hyvää painetta Kärppäpakeille. Vieraiden laajasta tulivoimasta uusien vahvistusten ketju Reid Gardiner – Michal Kovarcik – Ben Tardif oli pelipäällä heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen.

Toiseen erään kotijoukkue Sport otti peliä hallintaan ensimmäisellä kympillä ja erinomaisen 4-4 tasavajaan aikana luotiin pohjat avausmaalille. Kun molemmat joukkueet tulivat täysilukuisiksi, löysi Viktor Lang syötöllään takatolpalla hiipivän Axel Holmströmin. Suora ohjausyritys pomppaa onnekkaasti Holmströmin oman jalan kautta maaliin ohi Tomi Karhusen ajassa 31:25. Kauan ei johtoasemasta ehditä nauttia, kun vieraat tulevat tasoihin. Jo viime kaudella nähty Gardinerin ohjuri b-pisteiden välistä tasoittaa pelin ajassa 33:59. Jo erän alussa vaarallisesti ylivoimaa pyörittänyt Kärpät onnistuu 5-4 pelissään ajassa 37:39. Pitkän pyörityksen aikana Teemu Turunen pääsee koittamaan kolmesti vetoa, joista viimeinen ohittaa Miroslav Svobodan. Johtomaalin jälkeen Kärpät hallitsee ja summeri pelastaa Sportin erätauolle.

Kolmannessa erässä pelin henki on selvä: Sport hakee tasoitusta ja Kärpät suojelee johtoaan. Etsikkoaikaa tasoitukseen tarjotaan, kun kotijoukkue pääsee pelaamaan viiden minuutin ylivoimaa Turusen taklauksen mentyä hieman ohi kohteesta ja polvitaklauksen puolelle. Sportin ylivoima ei ota lähteäkseen ja alkuun pahimmat paikat rakentaa alivoimainen Kärppäryhmä. Aivan ylivoiman lopussa saadaan muutama tontti luotua, mutta Karhunen pelaa varmasti. Heti vitosen perään Kovarcik lähtee vuorostaan kampista kaksiminuuttiselle, mutta tämäkään ylivoima ei tuo tasoitusta. Viimeinen vitosen lähtiessä käyntiin Kalle Miketinacille tulee loistopaikka tasoitukseen, mutta puolustaja Miika Koivisto tuuraa maalivahdin tonttia menestyksellä. Sport ottaa aikalisän ajassa 57:22 ja lähtee pelaamaan ilman maalivahtia. Kauan ei tarvitse hieroa, kun Kuparisaaressa on juhlat valmiina. Atro Leppänen toimittaa viivasta kiekkoa maalille ja tuttu maskimies lapio karat sisään. Axel Holmströmin illan toisella peli tasoihin ja edessä on jatkoaika.

Jatkoaikaa ehditään pelata vain 27 sekuntia, kun vieraat iskevät voittomaalin. Ben Tardif tuo kiekon Sportin päätyyn kiertäen maalin ja tarjoten poikkisyötön Gardinerille, joka tällä suoraan syöttöön lisäpisteen Ouluun.

Kausi ja pistetili korkattu. Kamppailupelaaminen, nopea pelaaminen ja suunnanmuutospelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin. Kiekolla pelattiin rohkeasti ja tästä on hyvä jatkaa kohti viikon kahta seuraavaa peliä. Perjantaina matkataan HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan ja lauantaina on vuorossa kotiottelu Jukureita vastaan kello 17:00.

Sport – Kärpät 2-3 ja. (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)

31:25 1-0 Holmstöm Axel (Lang, Hietanen)

33:59 1-1 Gardiner Reid (Ohtamaa, Kovarcik)

37:39 1-2 Turunen Teemu (Kovarcik, Koivisto) YV

57:48 2-2 Holmström Axel (Leppänen, Hjalmarsson) IM

60:27 2-3 Gardiner Reid (Tardif, Ohtamaa) JA. VM

Torjunnat Miroslav Svoboda, Sport 7 + 14 + 6 + 0 = 27 Tomi Karhunen, Kärpät 7 + 10 + 7 + 0 = 24

Jäähyt Sport 4 x 2 min Kärpät 3 x 2 min, 1 x 5 + 20 min