Kuva: Topi Lainio

Taisteluvoitto Lappeenrannasta – Svoboda illan tähti

Sitkeä Sport haki todellisen taisteluvoiton lauantai-iltana Lappeenrannasta SaiPan vieraana. Pitkän kaavan mukaan mentiin, ja Sport ottaa kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1).

Ennakkoasetelmat peliin oli melko selkeät. Sport pelasi viikon kolmannen pelinsä ja alla oli perjantain ottelu Kouvolassa. Isäntäjoukkue SaiPa sen sijaan pääsi kotipeliinsä tuoreilla jaloilla pelaamalla viikon ensimmäisen pelinsä. Ja hienosti Raimo Helmisen suojatit peliin tulivat pakottaen Sportin täysin puolustuskannalle. Lappeenrantalaiset toimittivat kiekkoa ahnaasti maalille ja illan tähti, Miroslav Svoboda, joutui torjuntatöihin peräti 17 kertaa. SaiPan kova paine pakotti Sportin myös rikkomaan kolmesti jäähyn arvoisesti, mutta alivoima selvitti ne takaiskuitta. Vaikka torjunnat olivat 17-5, niin erän paras paikka tulee lopun ylivoimalla Viljami Niemiselle, jonka yrityksen kuitenkin Oskari Salminen vaivoin torjuu.

Kun ensimmäisestä erästä selvitään kuivin jaloin, saadaan toisessa jo peliä paremmin luotua itsekin ja pelin hallinta hieman tasaantuu. Svoboda toki jatkaa edelleen huippuotteitaan ottamalla erän puolivälissä pitkässä pyörityksessä pari isoa torjuntaa. SaiPan rohkea kolmen pelaajan paine Sportin pakkeihin tuottaa lopulta avausmaalin ajassa 38:25, kun Mikko Kousa pysäyttää Sport-purun viivassa ja siirtää kiekon b-pisteen yläkaarelle Ville Petmanille. Petman hakee vielä takatolpille tyhjiin syötön, jonne Viktor Granholm on unohdettu vapaaksi. Näin kolmenteen erään kotijohdossa 1-0.

Toisen erän jälkeen nähdään parasta Sportia tänään. Vahvan pelin pelannut Carl Mattsson saa palkinnon hyvistä otteistaan ajassa 44:17. Aatu Aarnio toimittaa viivasta maalille ja riparissa on ensimmäisenä Mattsson – tuuletuksesta näkee, että kauden ensimmäinen maali maistuu. Kauaa ei tasoituksesta ehditä nauttia, sillä SaiPa tulee tasoihin hyökkäyspään hävityn aloituksen jälkeen. Kova paine jälleen kiekolliseen pakkiin ja blokkauksen myötä Otto Kivenmäki pääsee kiertämään b-pisteelle vetopaikkaan. Tarkka ranne ohi Svobodan ja SaiPa 2-1 johtoon ajassa 46:50. Sport on jo tällä kaudella näyttänyt sitkeyttään tappioasemassa ja tekee sen jälleen ajassa 56:57. Aloitusvoiton jälkeen kiekko pelataan viivaan, jossa Otso Rantakari levittää Atro Leppäselle. Isot minuutit tänään urakoinut Leppänen ampuu painavan onetimerin SaiPa-maalin vasempaan yläkulmaan ja edessä on jatkoaika.

Jatkoajasta tulee yksi tämän kauden viihdyttävimmistä. Sport lähtee rohkeasti hakemaan lisäpistettä ja siinä lähellä pariinkin kertaan. Ensin Salminen torjuu Rantakarin avopaikan, seuraavana läpi karkaa Nieminen ja kiekko rimaan. Leppänen puolestaan kilauttaa tolppaan jatkoilla. SaiPalle avautuu iso mahdollisuus sekunti ennen jatkoajan loppua rangaistuslaukauksen muodossa. Siinä Svoboda kuitenkin vetää pitemmän korren Petmanista. Voittolaukauksissa Sportilta onnistuu niin Axel Holmstöm kuin napakan ranteen laittava Linus Andersson. Kun SaiPalta onnistuu vain Kivenmäki, lähtee lisäpiste Vaasaan.

Lappeenrannasta ei ole liian usein voittoa haettu, joten tämä maistuu. Koko joukkueelle tunnustus kovasta taistelusta, kaikki jätettiin kentälle. Svoboda oli kentän päällikkö, kenttäpelaajista nelonen Miika TiihonenAnton Stråka Lari Heikkinen oli energinen läpi ottelun. Kova urakka ja tiivis pelitahti jatkuu, kun tiistaina matkataan puhtaan pelin sarjakärki Ilveksen vieraaksi Tampereelle.

SaiPa – Sport 2-3 VL (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
38:25 1-0 Viktor Granholm (Petman, Kousa)
44:17 1-1 Carl Mattsson (Aarnio, Rantakari)
46:50 2-1 Otto Kivenmäki
56:57 2-2 Atro Leppänen (Rantakari, Hjalmarsson)
65:00 2-3 Linus Andersson VL