För Företag

BLI EN DEL AV HOCKEYN I VASAREGIONEN OCH FINLAND

Finlands mest kända sport.
​​​​​​​
När Finland mötte Kanada 2019 i VM-finalen följde över 3,0 miljoner finländare matchen. Siffran visar i all sin tydlighet att Finland är en hockeynation!

Ligan och lagen som spelar i Ligan följer man också mycket intensivt både nationellt och lokalt i olika media. Hockey är Finlands mest kända sport och Ligan är den mest kända serien i Finland (Sponsor Insight, 2018).

Vasa Sport är också ett mycket känt varumärke och klubbens aktiviteter uppmärksammas av många. Bl.a. visade en undersökning som gjordes 2017 (Sponsor Insight) att Sport är Vasaregionens mest kända brand och att över 40 % av finländarna kände till klubben. Vasa Sport är mycket synlig i många media med miljontals visningar under säsongen. Klubbens aktiviteter följs i tv-kanalernas sportnyheter på YLE och MTV, i Telia TV, i den nationella pressen, på webben och i lokala medier.

Matchevenemangen besöks av 90 000 personer under säsongen och i partnernätverket finns det hundratals företag. Vasa Elektriska Arena är Vasas bästa ställe att knyta nya kontakter på och ger dig dessutom möjlighet att skapa synlighet åt ditt företag.


Den finska ligan är en professionell hockeyliga i världsklass!

De femton klubbar som spelar i Ligan är alla en del av en av serie där det spelas hockey i världsklass. Under Sports tid i Ligan har spelare som Sebastian Aho, Patrik Laine, Miro Heiskanen, Roope Hintz, Joel Kiviranta och många andra spelat i Ligan och på Vasa Elektriska Arena. De har alla sedan tagit följande steg och spelar för tillfället som proffs i Nordamerika i NHL och AHL.

Att spela i Ligan är redan i sig en stor grej och det ger alla hockeyintresserade i Österbotten en möjlighet att uppleva topphockey av världsklass i Vasa. Vasa Sports ambition är förstås att successivt stärka sin position i Ligan och drömmen är förstås att en dag vinna ett Liga-mästerskap. Vi är inte där ännu, men drömmen lever och en dag blir den säkert sann!

Bli en del av Vår Grej!