Infopaketti: Liiga-ottelut Vaasan Sähkö Areenalla

Otteluinfo Vaasan Sportin Liiga-otteluihin.

HUOM! Tämä otteluinfo on päivitetty viimeksi tiistaina 17.9.2019 ja nämä tiedot sekä järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Päivitetämme otteluinfoa tarvittaessa kauden 2019-2020 aikana.

Vaasan Sähkö Areena uudistuu kaudelle 2020-2021. Rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2019 ja ne jatkuvat laajennusosan osalta Liiga-kaudella 2019-2020. Tämä tarkoittaa, että areenan ulkopuolella olevat rakennusalueet ovat aidattu ja myös areenan C- ja D-puolella on tehty erikoisjärjestelyjä ottelupalveluiden osalta (tästä kerrottu tarkemmin alhaalla).

Tavoitteemme on, että kaudella 2019-2020 kaikki katsojat voivat nauttia Liiga-otteluista ja oheispalveluista areenan sisäpuolella riippumatta siitä, mistä katsomolohkosta seuraa ottelua.

Ottelujärjestelyt

Ottelutapahtuman aikataulu

Kokoonpanot ottelupäivänä julkaistaan aina kello 13:00 osoitteissa vaasansport.fi & liiga.fi.

Vaasan Sähkö Areenan ovet avataan 1 tunti ennen ottelun alkua arkisin ja 1½ tuntia ennen lauantaisin.

Ennen ottelun alkua

• 60 min ennen ottelun alkua tuomarit lämmittelevät kilpahallissa (n. 20 min)
  • 40 min ennen ottelun alkua joukkueet lämmittelevät kilpahallissa (n. 20 min)
  • 6 min ennen ottelun alkua tulevat tuomarit jäälle
  • 4 min ennen ottelun alkua tule vierasjoukkue jäälle
  • 3 min ennen ottelua alkua alkaa sisääntuloshow ja kotijoukkue tulee jäälle
  • 1 min ennen ottelun alkua avauskentällisten esittely

Ottelu alkaa

• 1. erä (erän aikana kaksi 1 min Power Break). Tehokas peliaika 20 min (kokonaiskesto n. 35 min).
  • 1. erätauko 18 min (arkisin) / 20 min (lauantaisin)
  • 2. erätauko 18 min (arkisin) / 20 min (lauantaisin)

Mikäli ottelu päätyy tasan, pelataan viiden minuutin jatkoaika (3vs3) äkkikuolema periaatteella – ts. ottelu päättyy, jos toinen joukkue tekee maalin.

Mikäli ottelu päätyy tasan myös jatkoajan jälkeen, seuraa rangaistuslaukauskilpailu. Ensin ammutaan kolme laukausta per joukkue ja tarvittaessa jatketaan pareittain, kunnes voittaja selviää.

Lipunmyynti ja lippujen hinnat

Liput otteluihin voi ostaa ennakkoon SportShopista (Hovioikeudenpuistikko 21) Lippu.fi -palvelusta, R-Kioskeista sekä Telia-myymälän kautta. Jäähallin lipunmyynti ja Vaasan Sähkö Areenan ovet aukeaa arkiotteluissa 1 tunti ennen ottelun alkua, ja lauantaiotteluissa 1½ tuntia ennen ottelun alkua.

Tarkemmat tiedot ottelulippujen hinnoista – klikkaa tästä.

Liikennejärjestelyt ja parkkialueet

Liikennejärjestelyt

Koska jäähallin viereiset parkkipaikat ovat jonkin verran vähentyneet Areenan rakennusprojektin takia, kehotamme autolijoita käyttämään Emännänlahden, Kaarlen kentä, Vamian sekä Silverian ilmaisia parkkipaikkoja. Näistä on noin 5 minuutin / 300-400 metrin kävelymatka Vaasan Sähkö Areenalle.

Liiga-otteluiden jälkeen ohjaamme kaikki autot Rinnakkaistien parkkialueista poistumaan Suvilahden suuntaan. Tämä tarkoittaa, että Rinnakkaistien alikulku on huomattavasti turvallisempi otteluiden jälkeen ja poistuminen Emännänlahden, Kaarlen kentän, Vamian ja Silverian parkkipaikoista sujuu varmasti hyvin.

Parkkialueet

Rinnakkaistien varrella:
Areenan vieressä olevasta maksullisesta (5 €) parkkialueesta on noin puolet käytössä. Rinnakkaistien ja moottoritien välissä on kaksi ilmaista parkkialuetta ja yksi alue on varattu VIP-asiakkaille. Parkkialueet harjoitushallin edessä ja areenan takana ovat varattu harjoitushallin käyttäjille ja henkilökunnalle.

HUOM! Liiga-otteluiden jälkeen ohjaammekaikki autot Rinnakkaistien parkkialueista poistumaan Suvilahden suuntaan.

Rantamaantien ja Ruutikellarintien varrella (n. 5 min / 300-400 m kävelymatka areenalle):
Emännänlahden, Kaarlen kentän, Vamian ja Silverian ilmaiset parkkipakat ovat käytössä.
Poistuminen Liiga-ottelun jälkeen näistä parkkipaikoista sujuu yleensä suhteellisen nopeasti!

Sisääntulot ja katsomot

Vaasan Sähkö Areenan ovet aukeavat arkiotteluissa 1 tunti ennen ottelun alkua ja lauantaiotteluissa 1½ tuntia ennen ottelun alkua. Sport hyökkää 1. ja 3. erässä Sundom Stå -päätyyn.

Pääsisäänkäynti on Rinnakkaistien varrella areenan moottoritien päädyssä. Tästä sisäänkäynnistä kannattaa tulla sisään, jos on ottelulippu seuraaviin katsomolohkoihin:

• A-puolen istumakatsomoon (katsomolohkot A1-A9)
  • Sundom Stå seisomakatsomoon
  • D-puolen istumakatsomoon (katsomolohkot D2-D4)

C-puolen sisäänkäynti sijaitsee keskellä Areenan kaupunginpuoleista pitkää sivua, ison parkkipaikan vieressä. Tästä sisäänkäynnistä kannattaa tulla sisään, jos on ottelulippu seuraaviin katsomolohkoihin:

• C-puolen istumakatsomoon (katsomolohkot C1-C8)

Esteetön sisäänkäynti
Esteetön sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynnin rappusten alapuolella. Aulassa on hissi toiseen kerrokseen. INVA-paikat ovat A9 katsomolohkon vieressä ja Sundom Stå-seisomakatsomossa.

Sisäänkäynnit, VIP-vieraat
Ravintola Kotkanpesän sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynnistä n. 30 m vasemmalle (oma ulkorappu).
Aitioiden sisäänkäynti sijaitsee pääsisäänkäynnistä n. 5 m oikealle maan tasalla.