Vaasan Sportin osakeanti

Nyt voit osallistua Vaasan Sportin osakeantiin. Liikkeelle lasketaan 10 000 kpl uusia osakkeita hintaan 120 € per osake. Lue lisää osakeannista alta.

Liigaottelut tuovat jännitystä ja iloa Kotkayhteisön arkeen. Ryhdy sinäkin Vaasan Sportin omistajaksi!


Kun IF Sport perustettiin vuonna 1939, oli perusajatus tarjota ympäristö lähiseudun nuorten fyysisen ja henkisen kasvatuksen tueksi. Nyt voidaan todeta, että tämä ajatus on kantanut pitkälle ja tarjonnut alueen asukkaille unohtumattomia hetkiä urheilun parissa yli kahdeksankymmentä vuotta!

Tänä päivänä Vaasan Sportin edustusjoukkue pelaa jääkiekkoa Liigassa ja U20 joukkue SM-tasolla. Vaasan Sportin Juniorit ry:n toimintaan osallistuu yli 600 pelaajaa seuran eri juniorijoukkueissa. Tulevan strategiakauden alussa laaditaan uusi urheilustrategia yhdessä junioriorganisaation kanssa ja siinä työssä tulemme erityisesti huomioimaan nuorten pelaajien kehityspolun.

Liiga on yksi maailman kovimmista jääkiekon ammattilaissarjoista. Tavoite on, että tulevaisuudessa oman junioripolun läpikäyneitä pelaajia nähdään enemmän myös Sportin liigajoukkueessa. Liigavuosien aikana seuran pelaajapolusta liigajoukkueeseen ovat nousseet mm. Robin Salo, Tony Sund, Joel Kiviranta, Eemil Erholtz ja Lari Heikkinen. Kaikki eivät ole täältä lähtöisin, mutta kaikki ovat kehittyneet huippupelaajiksi seuran joukkueissa ja valmennuksessa.

Uskomme vahvasti, että uusi urheilustrategia jatkaa IF Sportin perinnettä ja myös antaa nuorille pelaajille tarvittavat eväät nousta aivan huipulle asti.

Artikkelin alkuun


Vähintään 10 osaketta merkinneet saavat Sportin omistajapelipaidan.

SIJOITA LIIGAKIEKKOON JA NUORIIN!

Nyt sinusta voi tulla liigajoukkueen omistaja! Sijoittamalla Sporttiin sijoitat samalla vaasalaisen liigakiekon tulevaisuuteen. Ammattilaisurheilun seuraaminen antaa monelle lapselle ja nuorelle kipinän urheiluharrastuksen aloittamiseen, mikä on tärkeää, koska aktiivinen liikkuminen ei ole nyky-yhteiskunnassa itsestäänselvyys.


OMISTAJANA VOIT VAIKUTTA!

Sportin omistajana olet osa Kotkayhteisöä. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää Sportin toimintaa kohti Visiota 2028 Vaasan Sport on yksi menestyjistä Suomen kiekossa.


NÄIN OSTAT OSAKKEEN!

Voit ostaa Sportin osakkeita tilauslomakkeella (klikkaa tästä). Voit myös ottaa osaa osakeantiin puhelimitse soittamalla Vaasan Sportiin, puh. 020 155 5600, tai lähettämällä sähköpostia Lea Pietariselle osoitteeseen lea.pietarinen@vaasansport.fi.

Artikkelin alkuun


1 osake 120€10 osaketta 1 200€100 osaketta
12 000€
OmistajakorttiKylläKylläKyllä
Osakekirja (numeroitu ja allekirjoitettu)KylläKylläKyllä
Äänioikeus yhtiökokouksessaKylläKylläKyllä
Oikeus vaikuttaa ja kehittää omistajatapahtumissaKylläKylläKyllä
10 %:n alennus normaalihintaisista fanituotteistaKylläKylläKyllä
Etuosto-oikeus kausikortteihin ja pudotuspeleihin*KylläKylläKyllä
Vaasan Sportin Omistajan virallinen liigapelipaita-KylläKyllä
Aitio (12 hlö) yhteen Liiga-otteluun kaudelle 2023-2024--Kyllä

* Etuosto-oikeus parhaalle vapaalle / saatavana olevalle paikalle. Koskee koko runkosarjaa ja/tai koko pudotuspelisarjaa.

Artikkelin alkuun


Sportin kehitysstrategian aikajana on 2023–2028 ja se koostuu viidestä osa-alueesta: urheilutoiminta, talous ja hallinto, myynti ja asiakkaat, Kotkayhteisö ja Sport-brändi. Keskeinen osa-alue strategiassa on pelaajakehitys teemalla "Omat pojat Liigaan".

Vaasan Sportin perustarkoitus (missio) on edelleen tarjota yhteisöllisyyttä ja jännittäviä hetkiä Kotkayhteisön arkeen ja juhlaan. Viiden vuoden sisällä tavoitteemme on myös kuulua Liigan menestyjien joukkoon! Lataa Sportin kehitysstrategia tästä!

Viime vuosien erittäin haasteellinen toimintaympäristö johtuen koronaepidemiasta ja Ukrainan sodasta on syy siihen, että seuramme tasetta on nyt vahvistettava osakeannilla. Koska haluamme pelata liigakiekkoa Vaasassa myös tulevina vuosina, on osakeanti välttämätön toimenpide, joka samalla mahdollistaa uuden kehitysstrategian. Osakeannilla vahvistamme yhtiön omaa pääomaa ja taloudellisia voimavaroja strategian vauhdittamiseksi ja toteuttamiseksi.

Positiivinen asia on uuden areenan hyvät tilat ja toimivuus ja niiden tuomat mahdollisuudet. Alhaisen yleisökeskiarvon vaikutuksia liikevaihtoon emme ole pystyneet kokonaan paikkaamaan, mutta uudet palvelu- ja ravintolatilat ovat tuottaneet huomattavasti enemmän liikevaihtoa per asiakas verrattuna aikaisempiin vuosiin vanhassa areenassa. Myös muiden yleisötapahtumien sekä määrä, että liikevaihto ovat kasvussa ja tälle kaudelle ennustamme 300 000 euron liikevaihtoa tässä tapahtumasegmentissä.

Uskomme vahvasti, että uudistunut Vaasan Sähkö Areena tarjoaa Sportille hyvät mahdollisuudet liiketoiminnan kasvattamiseen ja edelleen kehittämiseen. Tulevan strategiakauden aikana haemme keskimäärin 8 %:n vuosittaista kasvua aina kauteen 2027–2028 saakka. Tämä kasvuvauhti tarkoittaa, että olemme tuolloin liikevaihtovertailussa ja kannattavuudessa keskisuuri Liigaseura.

Artikkelin alkuun


Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n yhtiökokous on 20.10.2022 valtuuttanut yhtiön hallituksen päättämään yhdessä tai useammassa erässä enintään 10 000 uuden osakkeen liikkeelle laskemisesta maksua vastaan. Uudet osakkeet voidaan antaa yhtiön osakkeenomistajien omistusten mukaisessa suhteessa tai osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen suunnatulla osakeannilla, jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Hallituksella on oikeus päättää osakeannin kaikista muista ehdoista. Valtuutus on voimassa toistaiseksi.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallitus on päättänyt järjestää osakeannin yhtiön osakepääoman korottamiseksi. Hockey-Team Vaasan Sport Oy on laskenut liikkeelle 10 000 kappaletta 120 euron arvoisia osakkeita. Yhtiöllä on ennen osakeantia 12 653 osaketta, jotka ovat 1 259 eri omistajalla.

Osakeannissa yhtiön osakepääomaa korotetaan tarjoamalla merkittäväksi enintään 1 200 000 euron arvosta 120 euron hintaisia uusia osakkeita. Nykyiset ja uudet osakkeenomistajat voivat merkitä uusia osakkeita ajanjaksolla 12.12.2022 – 31.8.2023 (jatkettu hallituksen päätöksellä 15.3.2023). Menettelytavan tavoitteena on laajentaa yhtiön osakaspohjaa ja sitouttaa nykyistä enemmän yrityksiä ja yksityishenkilöitä yhtiön toimintaan.

Ylimerkintätilanteessa yhtiön hallituksella on mahdollisuus hyväksyä tai hylätä tehty osakemerkintä.

Artikkelin alkuun


HOCKEY-TEAM VAASAN SPORT OY:N OSAKEANTI 12.12.2022 - 31.3.2023

Yrityksen nimi: Hockey-Team Vaasan Sport Oy
Osakepääoman korotus: Enintään 1 200 000 EUR
Osakkeiden nykyinen lukumäärä: 12 653 kpl
Merkittäväksi lasketut uudet osakkeet: 10 000 kpl
Osakkeen hinta: 120 EUR
Konsernin liikevaihto 2021-2022: 5 231 603 EUR
Konsernin tulos 2021-2022: -108 640 €
Osakeannin merkintäaika: 12.12.2022 - 31.8.2023
Osakeannin viimeinen maksupäivä: 14.9.2023
Yhtiön kotipaikka: Vaasa
Toimiala: Urheilutoiminta sekä huvi- ja virkistyspalvelut


LISÄTIETOA

Lisätietoa annin käyttötarkoituksesta, talousluvuista, mittareista, organisaatiosta ja taustatiimistä saat tästä.

Artikkelin alkuun


Urheiluliiketoiminta on Suomessa haastavaa ja realistista onkin pyrkiä nollatulokseen kausittain. Taloudellinen tulos on paljolti sidottu urheilulliseen menestykseen, johon liittyy toiminnasta johtuvia epävarmuustekijöitä.

Sijoittamalla urheiluliiketoiminta harjoittavaan yhtiöön ei yleensä ole odotettavissa taloudellista tuottoa. Osakkeille ei tule odottaa osinkotuottoa, vaan sijoitus on nähtävä yhtenä mahdollistajana Pohjanmaan Liiga-kiekon kehittämiseksi.

Urheiluliiketoiminnassa omistajana mukana oleminen tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa omistamansa seuran toiminnan kehittämiseen ja tulevaisuuteen. Omistaminen tarjoaa myös mahdollisuuden tukea omaa suosikkiseuraa ja verkostoitua.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n yhtiöjärjestys sisältää lunastuslausekkeen.

Artikkelin alkuun